Aktiviteter

TURTIPS
MTB/STANDARDCYKEL 18 KM
En härlig tur på 40-90 minuter beroende på form. Mest skogs-och grusväg och relativt lite asfalt. Vacker natur med allt från tät skog till öppna landskap. Avslutningen längs Ljusnan är magisk.
MTB/ENDURO 23 KM
En krävande tur som gör sig bäst med MTB/Enduro. Det går fint med enbart framdämpning även om heldämpad är att rekommendera. Den är inte särskilt teknisk även om det finns partier med både stenar och rötter. Det som utmanar är antalet positiva stigningsmeter som närmar sig 400 meter för hela rundan. Förutom transporten till och från byn så är det grusväg och skogsväg samt lite stig för hela slanten. Naturupplevelsen är spektakulär med skog, äng, sjö och älv.
MTB/GRAVEL 68 KM
Den här rundan är verkligen utmanande med över 800 positiva stigningsmeter. Du cyklar bland annat förbi Järvsö klackoch Vålsjöfallet innan det, efter en kort sträcka asfalt, går uppåt på timmervägar och skogsvägar. Mysig och blandad natur med både barr och lövskog. Inte någon teknisk cykling även om det är skönt med dämpning på vissa delar. På hemvägen så passerar man bland annat Toröns sommarrestaurang, Stenegård och Järvsö kyrka. Badar gör du vid Sannabadet.
LANDSVÄG CYKLING 63 KM

Medellångt pass på asfalt för racer. Mestadels ny asfalt på kurviga vägar genom vackert landskap. Turen tar dig förbi Ljusdal och Färila