Restaurang

VÅR MENY
Kontakta oss gärna om ni har frågor om menyn eller restaurangens öppettider. Vi tycker att det är viktigt med hållbarhet och för att minska matsvinnet så behöver vi er förbokning, inklusive önskade rätter, senast klockan 12.00 önskad dag för middag. Boka här!

Restaurangens öppettider

Öppet vid förbokningar fredagar och lördagar samt alla dagar v.8 - 9, påsklovet, perioden från midsommar till mitten av augusti samt novemberlovet. 
Fredagen den 10/7 samt helgen 15-17/9 är restaurangen stängd. Vi rekommenderar Järvsö Lanthandel som ligger vid Stenbron ca 700 meter från Helsingegården. Frukostserveringen är öppen som vanligt.

Grupper

Representerar du ett större sällskap >8 personer så är vi tacksamma om du kontaktar oss. För grupper finns dessutom möjlighet till middagsservering utanför restaurangens ordinarie öppettider. Vill ni fira en födelsedag, ha middag i samband med läger/konferens med mera så kan vi komponerara en meny som passar både mage och plånbok.

Meny

Vi serverar kvällens två- eller trerättersmeny. Vi strävar efter att använda närproducerade råvaror. Kött och kyckling är alltid från Sverige. Nedan hittar du aktuell meny för perioden fram till novemberlovet. Bokar gör du här.

Fredagar
Förrätt: Potatischips med cremé fraishe och löjrom
Varmrätt: Ugnsstekt MSC-märkt fjällröding med rotselleripuré, vitvinssås och kall gurksallad
Efterrätt: Gammeldags vaniljglass med ljummen hjortronsylt
Innehåller mjölkprotein, ägg

Lördagar
Förrätt: Ostbricka med ostar från Jarseost och Helsingegårdens marmelader
Varmrätt: Hängmörad ryggbiff från SIljan med ugnsrostad färskpotatis, rödvinssås och kall chilibearnaise
Efterrätt: Cheesecake med färska jordgubbar
Innehåller mjölkprotein, ägg, gluten

Om någon i sällskapet har allergier eller specifika matpreferenser så går det i regel att ordna alternativa rätter. VIKTIGT! Feta mejeriprodukter som grädde, smör och crème fraiche innehåller mycket små mängder laktos och anges inte i innehållet ovan. Kontakta oss i god tid om du har frågor på innehållet eller andra önskemål.