About us

HELSINGEGÅRDEN
Vi som driver Helsingegården heter Malin och Andreas. Från att ha varit ivriga Järvsöturister som provat på att hyra stuga, vintercampa och köpa fritidshus så tog vi till slut steget fullt ut och flyttade till Järvsö permanent. Vår hotellresa började 2013 med vandrarhemmet Gästgivars (som vi fortfarande driver) i anslutning till huset vi hittade. Från februari 2017 så driver vi även Helsingegården så numera jobbar vi 100% med gästservice. Det är det roligaste vi gjort och vi ser verkligen fram emot att utveckla verksamheten vidare. Vid sidan om våra hotell så utvecklar vi Järvsö Sportcamp med målet att skapa fler träningsresor på hemmaplan (Sverige). Andreas är diplomerad löpcoach och arbetar med lokala- och tillresta löpgrupper.

Sedan vi tog över Helsingegården så har vi gjort stora investeringar i verksamheten. Bland annat så finns nu en nyrenoverad lägenhet för den stora familjen, åtta vandrarhemsrum har byggts om till hotellrum, lounge och restaurang har renoverats och nya möbler har köpts in m.m. Vi har också investerat i biljard- och pingisbord samt en stor pjäxtork. Vårt mål är att varje gång en gäst återkommer så ska de uppleva en positiv förändring!

Under 2018 så båbörjades arbetet med Agnesleden - en teknik/flowbana för mountainbike. Färdigställd så erbjuder den drygt 4 km skön cykling med olika svårighetsgrader för såväl nybörjaren som proffset. Premiär sker i maj/juni 2019 beroende på när vintern släpper sitt grepp.

Planerade aktiviteter framåt är främst inom miljö/hållbarhet. Bland annat införa sopsortering i boendedelen (redan etablerat i restaurangen), matavfallskompostering, överväga möjligheten att investera i solceller, uppgradera köksutrustning i restaurangköket för minskad energiåtgång m.m.

Vi hoppas att ni, som många tidigare gäster, ska trivas på Helsingegården.